Publiceret 24-09-2021 af Pia Sadolin

Nyt fra Gymnasiet

Med nøjagtig 3 måneder til juleaften synes jeg, I midt i forberedelserne skal have lidt opdatering på begivenheder, som slet ikke relaterer sig til den forestående højtid.

Brøndby Gymnasium var vært for et netværksmøde i tirsdags, hvor repræsentanter for 6 gymnasier samledes for at drøfte 2 overordnede spørgsmål. Det ene handlede om de såkaldte tværgående kompetencer: digitalisering, globalisering, innovation og karrierelæring. Det andet handlede om gymnasie-livet efter Corona.

Steen Schjødt holdt et glimrende indlæg om BGs arbejde med digitalisering og erfaring fra Corona-tidens nedlukningsperioder. Det var en inspirerende dag med mange gode drøftelser og erfaringsudveksling.

Ugen startede i øvrigt med 2-dages introkurser, hvor besøg af 8.klasseelever fra Park Allé Privatskole var det første hold, vi modtog. Onsdag-torsdag fulgte klasse fra Brøndbyvester Skole. Introkurserne forløber frem til og med uge 49. I alt 6 klasser kommer på 2-dages besøg. Vores elever deltager som gode værter og nogle er desuden med som ambassadører, som de unge 8.klasse-elever kan spørge til råds. Vi synes (i al beskedenhed), det fungerer rigtig godt og stor tak til lærerne for deres ekstra indsats.

I dag er den store nv-nf dag i Tivoli, hvor hele 1. årgang løser spændende naturvidenskabelige opgaver i relation til udvalgte Tivoliforlystelser, bl.a. Det gyldne Tårn. Jeg tænker, der er basis for gode illustrationer af elevernes anstrengelser med de naturvidenskabelige udfordringer :-)

Ligeledes har jeg store forventninger til at høre nyt fra 2.s og deres lærere (Nis og Astrid), når de returnerer fra studietur i Østrig her i weekenden. Det er blevet traditionen, at studieretninger med idræt i fokus, drager til Østrigs bjerge og afprøver egne fysiske (og måske også mentale) grænser og fællesskabets store betydning. Det er den første studietur i dette skoleår og jeg håber, den kan efterfølges af en masse andre, som allerede er planlagt og hvor kun evt. nye corona-udbrud kan stoppe gennemførelsen.

På morgensamlingen onsdag i sidste uge annoncerede jeg et spørgeskema, som blev sendt ud til alle omkring behov for faglig opsamling. Vi bad om, at eleverne noterede hvilke fag, der kunne trænge til en ekstra styrkelse og hvornår den ekstra undervisning skulle foregå. Resultatet var ikke overraskende, at matematik bongede ud, som det mest efterspurgte og at undervisningen helst skulle placeres om tirsdagen i første modul. Derudover var der interesse for naturvidenskabelige fag og i mindre grad de øvrige. Vi er nu ved at undersøge, hvad vi vil tilbyde og regner med at inddrage vore 2 undervisningsassistenter, Oliver og August, som blev studenter fra BG i sommer og som især elever fra grundforløbet i matematik allerede har mødt.

Lige efter weekenden, på mandag (den 27.9.), deltager vi i gymnasiernes fodboldturnering med 2 hold. Det er herligt, at vi igen kan mødes på tværs af gymnasierne og konkurrere. Vinderne går videre til finalestævnet i Århus. Vi krydser naturligvis fingre for både pige- og drengeholdet fra BG.

Det er altid hyggeligt, når eleverne kigger forbi.

I går holdt Bolsjetøserne Lille-fredag :-)

Jeg glæder mig til at møde 1. årgangsforældrene onsdag den 29.9. til et arrangement om Digital Dannelse, med efterfølgende snak om de første måneder på BG.

God weekend,

Pia Sadolin

Rektor

 

3.g’erne i fuld gang med at udforske ressourcerummet til det flerfaglige forløb, som generalprøve på den kommende SRP:

 

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook