Publiceret 20-08-2021 af Pia Sadolin

Nyt fra Gymnasiet, fredag den 19.8.2021

Kære alle,

Første hele undervisningsuge er tilbagelagt med fysisk fremmøde og kø til frokostbuffeten.

Corona-testcentre har tydeligvis haft effekt på køkulturen blandt vore elever. De gør det så godt. Og det er mega hyggeligt at se dem spise sammen igen i kantinen. Vores madleverandør roste dem i dag for deres venlige og høflige opførsel - han leverer også mad til andre institutioner, men vore elever er uovertrufne. Det kan vi alle være stolte af :-)

Jeg deltager på mandag i første del af hytte-teltturen og vil fortælle om BGs studie- og ordensregler, aftaler om lektier og skriftlighed, antimobningspolitik, alkoholpolitik og at være røg- og snusfriskole.

Det er faktisk min hensigt at pege på BG som et gymnasium med en tæt dialog mellem alle aktører. Et gymnasium, der ikke er præget af forbud, men dialog. Alt andet end den Sorte Skole.

Derfor kan jeg godt blive lidt bekymret, når velmenende mennesker ”benytter momentum” til at indføre en række forbud på deres institutioner. Det kan være alkoholforbud, det kan være forbud mod mavebluser, det kan være mobiler og computere, der skal blive i tasken, det kan være….

På BG er tilgangen at inddrage hinanden i dialogen, med mindre der udstedes lodrette forbud, som f.eks. i tilfældet røg-(og snus)fri skole. Her gælder ingen pardons. Det skal vi i fællesskab leve op til. Derfor mødtes Elevrådet og jeg i går om oplæg og tilrettelæggelse af et fælles skolearrangement den 2.9. Vi er enige om, at snus (ikke cigaretter) er gymnasiets store udfordring. Derfor vil fællesarrangementet handle om det - inkl. de sanktioner, der tages i brug ved overtrædelse af forbuddet. De kan allerede nu læses på vores hjemmeside

Lidt reminiscenser er der fortsat fra covid-19 tiden (og her skal man passe på, ikke at blive for kæk. Ingen ved, om det er overstået.). Sundhedsmyndighederne har konstateret, at det går for langsomt for gruppen 20-29årige med at blive vaccineret - med en restgruppe også blandt 16-19årige. Derfor kommer der i løbet af uge 35 og 36 en vaccinationsbus til BG, hvor endnu ikke vaccinerede elever får mulighed for at blive vaccineret. Jeg vil klart opfordre til, at elever, der ikke har fået vaccinen, benytter sig af tilbuddet. Vi skal nok sørge for nærmere oplysninger om tilbuddet, så snart vi har flere data, f.eks. på vaccinationsbussens ankomst hos os.

Uge 33 er ved at være slut. Her på BG har det været en god uge, men ude i den store verden er det gået hårdt for sig. Afghanistan er atter under Talibans herredømme, Haiti lider under et gigantisk jordskælv, voldsomme regnskyl og oversvømmelser det ene sted - hærgende skovbrande det andet. Vi berøres af det hele, men særligt situationen i Afghanistan og ikke mindst de afghanske kvinder og børns vilkår bør have vores fulde opmærksomhed.

Set i det lys er kødannelse ved frokosten og forbud mod snus i skoletiden bare bagateller.

Til allersidst en reminder til de elever, der skal på studietur her i efteråret: Husk at søge Kjeld Rasmussen Rejselegat. I finder ansøgningsskemaet på vores hjemmeside og fristen er 1. september. Af gode grunde blev der næsten ikke uddelt legater sidste skoleår, men med 6 rejsende klasser i dette skoleår, bør der være mulighed for støtte til flere elever.

 

God weekend,

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook