Publiceret 12-05-2021 af Pia Sadolin

Kristi Himmelfartsferie nyt

Så er det ferie igen, igen, og selvom vi efterhånden er noget udasede, er det én af forårssemesterets udfordringer, at man hele tiden afbrydes i arbejdsflowet…..

Vi har brugt den seneste uge på at orientere eleverne om eksamen og gøre test-setuppet klar til det store rykind efter weekenden. Vi har derfor i administrationen arbejdet med at skaffe os overblik over eksamensforholdene, mulighederne for virtualisering, udskydelse og konvertering af årskarakterer samt klagevejledninger. Der er ingen tvivl om at gennemførelse af eksamen overruler alt andet. Hensigten er helt klar: Alle skal stå med studenterhuen på i uge 25.

Supervisorerne og sekretær Marianne Johannsen har brugt ugen på at reorganisere testningen, så vi kan teste alle, uden at der skal gå for meget tid fra undervisningen. Imidlertid er det så uheldigt - og mægtig synd for den pågældende - at én af vore lærere, som også er supervisor, er testet positiv. Vi har derfor været nødt til at bede alle om at møde testet mandag morgen (den 17.5.). Selvfølgelig tester vi også hele mandagen på BG, men der kan komme til at gå længere tid op af dagen, før alle er kommet gennem testningen hos os. Vi håber, den smittede lærer bliver symptomfri hurtigt og kan vende tilbage i løbet af næste uge, så testningen kan gennemføres med alle kræfter sat ind.

Vel vidende, at vi med restriktionerne om ikke at samles på fællesarealer og med alle elever tilbage på BG er udfordrede på pladsen, har vi måttet fortsætte samlingen af bord-bænkesæt de næste dage (trods ferie), så udendørsarealerne kan stå helt klar, møbleret til aflastning af indendørsområderne, når alle er tilbage mandag den 17.5. Vi håber på solskin - ikke bare i den kommende miniferie, men også i de kommende uger med fuld, fysisk fremmøde.

Og misforstå mig ikke. ALLE glæder sig til at se alle her igen på samme tid.

Det hele er bare lidt overvældende, med de mange forberedelser og ændringer, vi hele tiden skal sætte i søen. Jeg synes gang på gang, vi sidder med hjertet i halsen og is i maven og håber, at de nye tiltag også vil fungere.

I den seneste tid har vi, som jeg orienterede om i mandags, haft 2 tilfælde af elevsmitte. Den ene elev havde ikke været fysisk på skolen, den anden havde været det til morgentestningen. Den lærer, der blev konstateret smittet i går havde nået at undervise ét hold. I alle tilfælde gælder, at hvis først en pcr-test viser positiv, skal man reagere. Det betyder, at man skal være opmærksom på, om man har været sammen med den smittede, hvor længe og hvor tæt. Drejer det sig om nærkontakt (1 meter, 1 kvarter) skal man isoleres og testes efter 4 og 6 dage. Er man i tvivl er Styrelsen for Patientsikkerhed og/eller Corona Hotline gode informanter.

På BG snakker vi med eleverne og informerer dem om, hvordan der skal handles i tilfælde af smitte. Men det er ikke ensbetydende med, at alle oplever en 100%s sikkerhed om processen. Vi har måttet sande, at corona stiller store krav til kommunikation og informationsniveau og at der mange gange opstår rygter, som skyldes, at flere smittehistorier blandes.

Jeg vil derfor henstille til, at man altid bruger administrationen og supervisorerne, hvis man har spørgsmål om test, smittespredning, smittehåndtering og adfærd ifm. mulig nærkontakt.

Ift. eksamen og forhold omkring eksamen gælder samme princip. Hvis man har spørgsmål om eksamen, fremmøde, udskydelse ved smitte osv. så stil dem altid til vicerektor Sanne Midtgaard. Hun er så god til spørgsmål som: Hvad nu hvis…..

Ugens hyggelæsning har været Blå Bog. Fornøjelig og sød og næsten uden Coronareferencer.

Vi ses mandag den 17. maj - kryds fingre :-)

 

Pia Sadolin

Rektor

 

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook