Publiceret 24-05-2024 af Karina Norqvist Nielsen

Nyt fra BG - Fredag den 24.5.2024

Der er sitrende stemning og eksamenselektricitet i luften.

Årets Studentereksamen 2024 er i gang – de kommende studenter har kastet sig over den danske stil.

I går startede HF’erne ud med artikler om livets (og parforholdets) op- og nedture, de sociale mediers grænser samt hyldesttaler, bl.a. Kronprinsens tale til sin mor Dr. Margrethe. 

I dag er turen kommet til STX’erne, hvor formidling, sproggenre og virkelighedsopfattelser er i centrum.

For begge stilesæt gælder, at de sociale medier og oplevelsen af virkeligheden gennem sociale medier problematiseres.

Med årets besvarelser af den danske stil kan vi få et antropologisk indblik i den danske gymnasieungdoms oplevelse af de sociale mediers indflydelse på de unges virkelighed og trivsel.

Det er nu og de næste 4 uger, eleverne skal vise, hvad de har lært og anvende deres viden på konkrete faglige problemstillinger. Såvel skriftligt som mundtligt. Det skal nok gå :-)

For første gang anvender vi monitoreringsappen ExamCookie, som stort set har virket for alle – et par opdateringer af nogle få eleveres computere var nødvendig, men vores IT-supporter Robert Rasmussen er ganske tilfreds. Vi er sikre på, at det bliver stadig nemmere for eleverne at hente ExamCookie-appen ned og for langt hovedparten, har det som sagt været uproblematisk.

Også udenfor BGs porte er der hektisk aktivitet. Søndag kan Brøndby IF afgøre om de skal vinde mesterskabet i Superligaen. I 2021 resulterede turneringen i at mesterskabet kom hjem til Brøndby IF efter 16 års ørkenvandring. Det var en kæmpe fest og forløsning.

Alle sejl er sat til at Brøndby IF igen skal blive mestre – omgivelserne er optimale.

På BG glæder vi os dog til at den megen virak er overstået, så vi kan få fred og ro til at afvikle resten af de mange eksamensuger, der kulminerer med Dimissionen fredag den 28. juni 2024.


Held og lykke til alle på matriklen :-) 


Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook