Publiceret 12-04-2024 af Karina Norqvist Nielsen

Nyt fra Brøndby Gymnasium 12.4.24


Efter 5 dage i Tyskland er jeg (og 26 rektorer fra hele landet) i Danmark igen.

Det har været så inspirerende at opleve en studietur med bus i Tyskland.

Vi lagde ud med et stop på sydhavsøerne, hvor vi havde en interessant og medrivende guidet tur til Femern tunnelbyggeriet. I 2029 bliver verdens længste tunnelforbindelse færdig. Det er et imponerende projekt med danskerne som tovholdere på en forbindelse, der rummer 2 togspor og 4 motorvejsspor. 10 minutter vil det tage at køre de 18 km, når tunnelen er færdigbygget. Projektet er oplagt til gymnasiebesøg.Efter Femern drog vi til slottet i Schwerin, en lidt mindre kopi af Neue Schwansee, som giver et fint ophold på busturen, før man lander i Berlin.

I Berlin besøgte vi 10 forskellige gymnasier og fik et bredt indblik i forskellige gymnasieproblematikker. Med 16 Länder, der har hver deres undervisningssystem, kan det være lidt vanskeligt at forene kræfterne om en fælles strategi, f.eks. om elevfordeling.
Så det lader man være med!

Besøg på de nordiske landes ambassade blev der også tid til, inden vi drog videre til Hamborg.

Her havde vi workshops om bæredygtige studierejser, hvor fokus var på transportmidler og europæiske destinationer og dagen efter besøgte vi Airbus, hvor vi i 2 timer kom gennem de gigantiske produktionshaller, der næsten kunne måle sig med Femern produktionsanlægget.


Konklusion: der ligger en rigtig interessant studietur her og venter på en 2.g-klasse fra BG.

BG har i denne uge haft 3 klasser på studietur, så det bliver inspirerende at udveksle erfaringer med hinanden, når vi ses i næste uge. Ud over min studierejse med bus har vi (de tre klasser) benyttet tog, færge og fly. Vi bruger fly til studierejsedestinationer om nødvendigt, men fokus vil fremover være på studierejser med bæredygtige transportmidler.


Rigtig god weekend til alle,
Pia

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook