Publiceret 01-03-2024 af Karina Norqvist Nielsen

Nyt fra Brøndby Gymnasium, fredag d. 1. marts 2024

Så er der igen Nyt fra Brøndby Gymnasium og fokus er selvfølgelig på optagelse.dk

Ansøgninger om optagelse på BG strømmer stadig ind og vi er spændte på at tælle antallet af nye mulige 1. g'ere og 1. hf'ere op på mandag. Lige nu er der mange, men det er et syndigt mix af 1. og 2. prioriteter, så når ansøgningsfristen udløber, går vi igang med sorteringen.

Jeg deltog i den årlige, landsdækkende ledelseskonference mandag og tirsdag, hvor stemningen blandt gymnasieledelserne også var stærkt præget af optagelse.dk og kommende elevtal. Vi drøftede nye elevmodeller, det politiske fokus på flytning af elever til erhvervsuddannelser, reformkommissionsforslag om HPX, taxameteromlægning og betydningen af kunstig intelligens - blandt meget andet. Det var derfor meget opløftende, da Bjarne Corydon indtog talerstolen og varmt anbefalede DGs kampagne: Ungdomsuddannelserne er verdens bedste investering - de betaler sig! Corydons pointe er, at værdien af uddannelse er lige så vigtig som klima- og geopolitik og at uddannelses vigtighed slet ikke i tilstrækkelig grad fremgår af samfundsdebatten. Han talte ikke for døve ører:)

I dag har vi så sendt eleverne hjem og lavet virtuel undervisning, så lærerne kunne udforme de mange SRP og SSO problemformuleringer, de unge mennesker skal slås med fra næste uge. At det lige skulle ramme Fodboldtrøje-dagen kunne desværre ikke undgås. Så rektor påtog sig trøjerollen.

Vi støtter naturligvis Børnecancerfonden - det bliver bare lidt forskudt denne gang - skudårsdagen den 29.2. kom i vejen for vores planlægning.

Rigtig god weekend,
Pia Sadolin

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook