Publiceret 09-02-2024 af Pia Sadolin

Nyt fra Brøndby Gymnasium 9.2.2024

Brandbil, Tapeart, Erantisser og Grundbog i Politiarbejde - hvad skal det symbolisere?

Brandbil: atter for meget gang i køkkengryderne (Jespers Torvekøkken), heldigvis falsk alarm, uheldigvis afbrudt terminsprøve på Brøndby Gymnasium. Godt at vide: altid klar til at rykke ud, seriøs samfundstjeneste.

Jeg kan konstatere, at eleverne tog det fremragende og de fik naturligvis ekstra tid som følge af afbruddet i terminsprøven.

For nogle var det en kærkommen pause, for nogle var det flowstop, for lærerne var det en udfordring at sikre, eleverne ikke talte sammen om prøveforløb!

For os alle var det en understregning af, at vi er rigtig gode til at håndtere en pluselig opstået brandalarm.

Tapeart (eller Streetart) er billedkunstelevernes seneste kreative udsmykning af BG. Både vægge og gulve er blevet dekoreret af dette ganske formstærke og simple udtryk. Frie fugle og faldne mænd er et stærkt budskab om at sætte naturen fri og stække menneskets rovdrift. Kunstværkerne kan fortolkes og besigtiges frem til Påske.


I dag slutter terminsprøverne og lige om lidt, kan vi gå på vinterferie.

Prøverne har været udstyret med såkaldte positivlister, hvor lærerne har listet hvilke digitale værktøjer, eleverne måtte tilgå under prøverne. Kunstig intelligens er ikke et af dem - der er nedlagt centralt forbud. 

På BG vil vi i foråret arbejde med, hvordan vi kommer videre med kunstig intelligens. Hvordan vi kan inddrage ai i undervisningen og bruge det konstruktivt i elevernes læringsproces. Eleverne skal bringes til at mestre de nye teknologier og bruge dem på en fornuftig måde med forståelse for, hvordan de virker. Der ligger en række etiske udfordringer og venter. Men BG har aldrig været et teknologisk forbudsgymnasium. Vi vil i stedet forstærke vores strategiske bevågenhed overfor teknologiforståelse og kunstig intelligens - og vi skal have alle lærere og elever med. Chatbotten har et potentiale, vi skal finde ud af at få til at blomstre i en innovativ projektorienteret læringsproces.

For nogle er ai en bekymring midt i den hårde vinter, men der er altid lyspunkter. I går fandt jeg disse to forårsbebudere i min have. 2 små gule erantisser har kæmpet sig op gennem den frosne jord. De fandt vej. Det gør vi også.


Til sidst Den skarpe ende - Grundbog i politiarbejde. BG er igang med at etablere et spændende samarbejde med Politiskolen i Brøndby. Primært målrettet vores HF-uddannelse, men med perspektiver for STX også. Samarbejdet skal fokusere på politiets rolle i samfundet, hverdagens politiarbejde, magtstrukturer og krisehåndtering. Vi glæder os til at aftale en nærmere samarbejdsstruktur med Politiskolen og er inde i en rigtig fin dialog, hvor vi allerede har været på det første besøg.


Rigtig god og forhåbentlig fredelig vinterferie.

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook