Publiceret 02-02-2024 af Pia Sadolin

Nyt fra Brøndby Gymnasium Kyndelmisse 2.2.2024

I starten af ugen havde vi besøg af Ane Quortrup (professor på SDU), som præsenterede en stor, databaseret gennemgang af, hvilke problemer elever kan møde i den danske gymnasieskole. Hun kom desuden med en række anvisninger til, hvad vi så kan gøre ved det. Udgangspunktet er en survey med medvirken af 10.000 elever fra 1. årgang på udvalgte gymnasiale ungdomsuddannelser. BGs 1. årgang deltog også i undersøgelsen, så det var derfor ekstra spændende at se resultaterne og høre om de overvejelser, forskerne har gjort sig.

Efterfølgende diskuterede BGs undervisere i workshops diverse emner som:

  • Mestring af fag
  • Digitale læremidler
  • Praktiske eksempler og øvelser i undervisningen
  • Didaktisk praksis
  • Uddannelsens relevans og anvendelsesmuligheder

En meget spændende dag med interessante perspektiver – ikke mindst for vore elever.

Meget apropos sluttede ugen så med 2.h’s præsentationer af deres praktik-projekter. Som netop er relaterede til innovation og løsninger på udfordringer i det virkelige liv. I dette tilfælde aktivering af ældre på plejehjem, bevægelsesrettede initiativer i Taastrup Kommune samt boldspilsrelaterede events for små kommende fodboldspillere i Brøndby IF.

Super stemning og stor idérigdom prægede lokalet, da elevernes projekter blev præsenteret. Der var events for både gamle og unge :-)

  

Måske kan især de gamle huske traditioner omkring dagen i dag, den 2. februar, Kyndelmisse. En katolsk lysfest, men også med mange andre, gamle traditioner knyttet til sig. Ifl. Wikipedia varsler vejret på dagen forårets komme: Hvis det blæser så meget, at 18 kællinger ikke kan holde den 19. ved jorden så vil foråret snart være på vej.

Der er fin blæst i dag :-) 

God weekend.

Pia Sadolin
Rektor

 

 

 

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook