Publiceret 21-12-2023 af Pia Sadolin

Glædelig Jul og godt Nytår

Så kom de, endelig. De rigtig gode indlæg i både ”skærm”- og trivselsdebatten. Værd at vente på.

Lars Qvortrup leverer en fremragende analyse af de skærmbriller, man kan tage på for øjeblikket.

Han skelner mellem Sygdomsbrillerne og Pædagogikbrillerne. En strålende metafor på hele tilgangen til digatale devices og generiske sprogmodeller (ai). Det er en præcis analyse af, hvad der sker, når man betragter ny teknologi, som en sygdom, man skal beskytte uddannelsesinstitutionerne og eleverne mod eller ser ny teknologi som en spændende udfordring, man nysgerrigt og kritisk kaster sig ud i sammen med eleverne.

Læs den her: https://skolemonitor.dk/debat/art9669889/Stop-med-at-se-sk%C3%A6rme-som-en-sygdom

Den anden gode nyhed er SDUs store undersøgelse baseret på 11.000 unge i alderen 16-25 år fordelt på 1000 skoler af forskellig slags. Center for Gymnasieforskning med prof. Ane Qvortrup i spidsen har stået for den omfattende undersøgelse TrivselsLUP, der viser, at 80 % af de unge trives rigtig godt og meget bedre end frygtet ift. f.eks. TV2s dokumentar fra Nyborg og Fredericia gymnasierne.

Undersøgelsen opererer med 3 trivselsfaktorer: emotionel trivsel, social trivsel og faglig trivsel. For BG vil vi især kigge på anbefalinger omk. at støtte elevernes faglige trivsel. Meget apropos får BG besøg af Ane Qvortrup i januar 2024 – det kan man da kalde god timing.

Læs den her: https://www.sdu.dk/da/nyheder/danske-unge-trives?newslistpage=/da/nyheder/allenyheder

Efter en herlig morgenbrunch med glad stemning, skal vi nu alle over i hallen og sparke bold. Lærerne møder en anelse sygdoms- og barselsramte, men det skal da ikke forhindre dem i en strålende sejr ;-)

Masser af jule- og nytårshilsner til alle, der holder af Brøndby Gymnasium og julemanden.

Pia Sadolin

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook