Publiceret 24-02-2023 af Pia Sadolin

Nyt fra Brøndby Gymnasium 24.2.2023

Så slutter den første uge oven på vinterferien med en trist 1-årsdag for Ruslands angreb på Ukraine. For et år siden gik russerne ind i Ukraine. De er der stadig. Ukrainerne kæmper stærkt imod. Tusinder er døde og sårede, byer ligger i ruiner og millioner er på flugt. Verdens orden er en anden end før. Jeg tror, vi alle her i Vesten er bekymrede over udviklingen. Derfor er behovet for at stå sammen, hjælpe Ukraine, styrke Nato, tage sine forholdsregler, beskytte demokratiet, så udtalt.

På BG er der fest i aften. Meget symbolsk en vennefest. Et evt. overskud fra festen vil blive doneret til indsatsen for genopbygningen af Ukraine.

Ugen har bl.a. været præget af tilbagelevering af terminsprøver og sygeterminsprøver for de elever, der var forhindret i uge 6. Rigtig mange elever var til sygeterminsprøver.

Vi har i lærerkollegiet haft et seminar om ChatGPT og de muligheder, der åbner sig med brugen af kunstig intelligens i undervisningen. ChatGPTs potentiale er indiskutabelt stort og det bliver vigtigt at anvende værktøjet rigtigt, så det understøtter læring og elevernes evne til at gennemskue digitale løsningers kvalitative og faglige indhold.

Aarhus Universitet har forbudt anvendelsen af ChatGPT, indtil der er lavet en procedure for legitim brug. På BG vil det naturligvis ikke være lovligt, at en elev lader ChatGPT løse skriftlige afleveringer på elevens vegne. Skriftlige afleveringer skal som altid være elevens egne ellers betragtes det som snyd. Vi er dog ikke i tvivl om, at der ligger en udfordring her, som hele uddannelsessektoren skal arbejde med. Det vil I utvivlsomt komme til at høre (meget) mere om.

Brøndby Gymnasiums 5. Salon handlede om skovenes tilstand og EUs skovstrategi.

Der var stor spørgelyst og en meget veloplagt foredragsholder. En fornøjelse at deltage i. Vi blev alle meget klogere på, hvad EU faktisk kan gøre ift den enkelte stat og hvilke divergerende interesser, EU skal varetage ift. nationalstaters enkeltinteresser (Sveriges position blev nævnt adskillige gange!). En masse aktører, parlamentarikere, lobbyister, NGO’ere (Verdens Skove), interessenter udenfor EU og mange flere påvirker processen frem mod en fælles EU-strategi.
Håbet er, at den skovstrategi, EU vedtog december 2022 - under stor bevågenhed - resulterer i et program, der vil danne standard for bevaring af skove og skovdrift, så de krav, der stilles til en gruppe af specifikke produkter importeret af EU også bliver standard for USA og Kinas import.
Tankevækkende oplæg med vidtrækkende perspektiver. Mens vi venter på den konkrete udmøntning af strategien, så tjek lige dine varer for indhold af palmeolie, næste gang du har været i supermarkedet.

Fra den grønne skov til det blå ocean – for 1.h sluttede ugen med et spændende besøg i Den Blå Planet. Uanset hvad skal Jorden nok overleve :-)

Fra denne uge og frem til den 13. marts er der ansøgning til næste skoleårs stx og hf. Vi bliver allerede kimet ned. Hold op, hvor bliver det spændende at følge ansøgertallet.


Rigtig god weekend.

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook