Publiceret 05-01-2023 af Pia Sadolin

Godt Nytår alle jer dejlige elever – og jeres forældre.

Så er 2023 rykket ind og det vrimler med nytårsforsæt og bortkastning af gamle vaner, der ikke duede.

2023 vil set med mine øjne få fokus på nye tekniske muligheder for at påvirke BGs arbejdsformer, prøver og måder at forstå læring og eksamen på. Måske når det ikke at påvirke 3.g og 2.hf så meget, men nye digitale platforme står klar til at hjælpe (!) os med at løse de mange faglige opgaver, gymnasiet byder på. Det skal vi kunne håndtere.

De seneste års erfaringer fra introforløbet er blevet evalueret og kommer til at medføre justeringer af introforløb 2023 med nye krav til udformningen af forløbet. Introudvalget og elevrådet vil tilrettelægge en model, der skal revidere detaljerne, så standarden bliver endnu højere end tidligere.

En klart formuleret, opstrammet anti-mobbe-politik skal klæde tutorerne på til at forebygge ubehagelige situationer. Den er i proces med en udpeget lærer som tovholder og bliver (forhåbentlig) endnu et vellykket samarbejde mellem lærere, ledelse og elevråd.

Heller ikke i 2023 vil vi acceptere: Chikane, mobning, shitstorme og negative handlinger fysisk eller på nettet.

Det er ikke en kultur, vi ønsker. Det er ikke BGs ånd.

Mange af jer er vant til at konkurrere og performe på højt plan. Jeg beundrer det og er stolt, når I gennem fokuseret indsats opnår flotte resultater. Både på banen og – ikke mindst - i gymnasiet.

I disse første dage af 2023 prøver 2h kræfter med mundtlig eksamen i religion, så deres juleferie har været mindre afslappende end jer andres, der først skal eksamentestes til sommer. Husk at tage hensyn til eksamensskiltene. Det er en nervepirrende tid for de omtalte elever.

Også omkring bordfodboldspillene kan det gå heftigt til. Det er fint, men ofte ganske larmende. Vær ekstra opmærksom de næste dage med eksamen.

Ved indgangen til 2023 vil jeg klart understrege, at gambling og spil ikke er tilladt i timerne på BG. Kun hvis det er en del af lærerens faglige planlægning, kan det accepteres. Det skal I overholde uden diskussion.  

En af vores første større udfordringer i 2023 er OA 23 – Orienteringsaftenen.

Her skal vi alle på bedste vis præsentere BG for – forhåbentlig – mange gæster, der gerne vil se, hvad vi er for nogen, inden de søger om optagelse eller for at få deres valg bekræftet. Vi forventer, der kommer omkring 300 gæster.

Jeg håber, vores gæster vil møde en kultur, som er ægte BG: Det lille gymnasium med den store effekt.

Et gymnasium, hvor vi har tillid til, at vi vil hinanden det bedste.

Hvor man som besøgselev føler sig godt tilpas og som gæst bliver budt velkommen af smilende elever (og lærere).

Hvor vi oplever hverdagen som værd at deltage i, fordi vi lærer noget, der har værdi for os.

Vi vil gerne være sammen, vi vil gerne være her for hinanden og vi gør det bedste, vi kan.

Det skal vi vise d. 18.1. til OA 23 og det håber jeg, vi kan leve op til hele 2023. Både når vi er her på BG alene og når vi har elever udefra på besøg.

Jeg vil ønske jer alle et godt og arbejdsomt forårssemester 2023. For nogle af jer er det det sidste halve år på BG. Til jer alle vil jeg sige: Brug det fornuftigt, modigt og kærligt.

 

Pia Sadolin
Rektor

 

PS: jeg håber også BGs Saloner byder på spændende oplevelser og fyldte lokaler. Vi lægger ud den 10.1., hvor Jan Printz stiller spørgsmålet: Hvad skal der til for at vi bliver en succesfuld art? Kan vi forudsige fremtiden og dermed foregribe de værste menneskeskabte katastrofer? Se det er da en overvejelse værd. Meld jer til på BGs hjemmeside. Det er helt gratis – og der serveres forfriskninger :-)

 

 

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook