Publiceret 04-02-2022 af Pia Sadolin

Nyt fra Brøndby Gymnasium 4.2.2022

Mit hovedbudskab:

Unge menneskers talenter skal passes og plejes og først og fremmest spottes. På Brøndby Gymnasium bestræber vi os hele tiden på at optimere miljøet, så de unge får mulighed for at udfolde deres talenter, hvad enten det er faglig nysgerrighed, sportslige ambitioner eller digitale og kreative kompetencer.

I denne og næste uge er det de faglige evner, der testes ved både skriftlige og mundtlige prøver.

I skrivende stund er det matematik, eleverne udfolder sig i. Terminsprøverne er først og fremmest en evaluering af elevernes faglige niveau, men også studieforberedende i forhold til at prøve kræfter med eksamen, pres og fordybelse. Gymnasieskolen er en eksamensskole og intet tyder på, at sommerens eksamenstermin bliver reduceret mht. antallet af fag og prøver. Med ophævelsen af corona som samfundstruende sygdom vender vi tilbage til en (næsten) normal afvikling af sommerens studenter- og hf-eksamen. Derfor kræver forårets terminsprøver ekstra opmærksomhed som pejlemærker for mulige faglige efterslæb, der skal rettes op på.

 

Vi har brug for talenter og jeg håber selvfølgelig, at der kommer en masse nye talentfulde unge på Brøndby Gymnasium næste skoleår. Vi har holdt online orienteringsaften onsdag den 26.1., som stadig ligger tilgængeligt på hjemmesiden og med afblæsningen af stort set alle corona-restriktioner, samme aften (!), holder vi også et ”improviseret” Åbent Hus - arrangement, onsdag den 9.2. fra 17.30-18.30. Det bliver et meget hands-on arrangement med fokus på at opleve BG-stemningen og selv gå rundt og snakke med lærere og elever.

Jeg håber, der er interesserede, som vil finde tid til at kigge forbi. I må gerne gøre reklame :-)

Vores lærere og ikke mindst elever har været fantastiske til at skabe en online stemning og de vil være endnu bedre ”i levende live”.

Lige om lidt er det så vinterferie og vi kan slutte den lange mørke periode af med en fredagscafé, som dejligt romantisk udfolder temaet: Valentines Day, med røde hjerteslikkepinde og hvem ved, måske en genoplivning af Krammekøen, efter 2 års suspension.

Vi må finde de gamle traditioner frem igen. Støve dém af, vi stadig finder relevante og tilføje nye, som vi har opdaget, opfundet og ser potentialer i.

Jeg glæder mig til forårets mange muligheder.

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook