Publiceret 14-01-2022 af Pia Sadolin

Nyt fra BG - januar 2022

14. januar 2022 er en dag, hvor vi kan fejre mange mærkedage, men den, der fylder mest i hele landet, er nok regenten, dronning Margrethe 2.’s 50 års jubilæum. Dronning Margrethe er den næst længst siddende monark i Danmarks historien, kun overgået af Chr. 4., som sad på tronen i 59 år. Den rekord kan Dronningen stadig nå at slå :-)

På BG kan vi i dag fejre, at eleverne har fået en ny vandautomat, som pedellen har arbejdet benhårdt med at installere og som virkelig kan levere KOLDT vand til flaskerne. 

Vi kan også fejre præmieren på vores nye BG-præsentationsvideo, som eleverne så i frokostpausen med kage og juice. Tusind tak for det store engagement med produktionen, trods vanskelige corona-vilkår. Og ikke mindst en kæmpe tak til Karina og Rebecca, som har arbejdet i timevis for at få præsentationsvideoen klar inden BGs Orienteringsaften den 26.1. 

Apropos Orienteringsaftenen, så er den nu planlagt til at være online. Men...

Vi leger med ideen om, at der kan lukkes et publikum ind til life-delen i Laudrup Lounge. Så kan man opleve orienteringsaftenen sammen med os på BG (i Laudrup Lounge) og det kunne være en næsten-som-om-alt-var-fysisk-muligt igen for gæsterne. Vi informerer løbende i næste uge, om hvad vi ser af muligheder. 

Der ud over arbejder vi med at arrangere en række mindre åbent-hus-seancer i februar, hvor interesserede unge (med forældre) kan tilmelde sig og besøge BG. Det vil være med deltagelse af ledelsesrepræsentanter, lærere og elever og vil ligge sidst på eftermiddagen. Mere information herom i løbet af januar. 

BGs første vintereksamen er netop gennemført - inkl. sygeeksaminer sfa. corona-smitte. Det er gået over al forventning på trods af nervøsitet, boreaktivitet nedenfor forberedelseslokalet og en censor, der måtte erstattes dagen før. Tillykke til 2.h med et fint resultat i samfundsfag. 

Ja, corona-vira florerer stadig og enkelte klasser på BG har nærmest opnået flokimmunitet. Også lærerne bliver lagt ned for øjeblikket. Hele 4 er blevet smittet i denne uge. Jeg er taknemmelig for endnu ikke at være blevet ramt, men jeg har svært ved at forestille mig, at jeg kan blive ved med at gå fri. De seneste udmeldinger om fornyet gang i kultur- og foreningslivet og vores forestillinger om en delvis fysisk orienteringsaften den 26. januar sker på grundlag af sundhedsmyndighedernes vurdering af den aktuelle omicron-variant som nok smitsom, men dog relativ harmløs. Vi skal naturligvis fortsat være meget opmærksomme på vore sårbare medborgere, ikke mindst de ældre, men det er mit indtryk, at hverken lærere eller elever, der er smittet i øjeblikket, er særligt syge. 

Vi får se. 

God weekend til alle og tak for en god uge med mange aktiviteter og også mange elever og lærere på Teams. Det går alt sammen - især når man har husket at vælge valgfag for det kommende skoleår. Deadline er overskredet. 

Jeg glæder mig til den kommende uge, hvor jeg helt sikkert skal mødes med repræsentanter fra 3.g og 2.hf for at fortsætte drøftelserne omk. den store Galla-begivenhed i marts. 

Præsentation af den nye BG-video. Dresset var ikke engang aftalt :-) 

Pia Sadolin 
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook