Publiceret 12-11-2021 af Pia Sadolin

Nyt fra gymnasiet

Fredag den 12.11.2021 - og så er der fest bagefter :-)

Klimamarch i weekenden, konference om Almendannelse i mandags, møde i Danske Gymnasiers Digitaliseringsudvalg om digitale strategier i gymnasierne i tirsdags, ff5-censor for 3.g-elever onsdag, Galla-møde torsdag og Elevrådsaktivitetsdag under temaet ”At være Ung” i dag, fredag.

Jeg skal da love for, at det er med håret tilbage og fuld fart frem. Jeg ved slet ikke ret meget om, hvordan Intro 2 har fungeret for den nye årgang, men kan konstatere, at alle har fået den studieretning, de ønskede sig som 1. prioritet. Nu skal de 3 stamklasser så finde deres ben og identitet. Det kræver både dialog og vejledning, åbenhed og ambition for de nye studieretningsklasser, også selv om grundforløbets tilrettelæggelse indbød til, at alle møder hinanden under en eller anden faglig form de 3 første måneder - og derfor ikke er så ukendte for hinanden.

Selv om det vrimler med elevstyrede aktiviteter i dag, er der fortsat enkelte 3.g’ere, der skal til prøve i ff5. Begge dele ser ud til at gå forrygende.

Jeg har lige siddet og kigget på 1.g-karaktererne fra Almen Sprogforståelse (AP) og Naturvidenskabeligt Grundforløb (NG). Resultaterne herfra er ganske opløftende. Gennemsnittet i AP blev 8,1 og gennemsnittet i NV blev 7,8.

Det er godt at konstatere, at 1.g-eleverne trods et vist træningsefterslæb i at gå til prøve alligevel har kunnet håndtere eksamenssituationen så godt. Mange var i år ekstra meget nervøse. Måske det også kan skærpe den faglige opmærksomhed og ikke kun virke lammende. Jeg tror, mange af 1.g-erne fik en succesoplevelse og kunne ånde lettet op bagefter.

Ugen er ved at være slut, der har i eftermiddag været show i Kantinen. En blanding af foredrag og standup. Budskabet var: Gå efter din drøm - det er kun dig, der ved, hvad du er bedst til. Det var underholdende, skråsikkert og temmelig ensidigt. Jeg lover, at BG leverer meget mere dybde, dannelse og dialog, når vi ses igen efter weekenden.

Især kan I regne med et sprogligt løft, for ordvalget gør noget ved os. Fuck vil blive erstattet med dialog. Dialog er dannelse i praksis og vi skal lytte til hinanden og hinandens budskaber, så vi evner at sætte os i den andens sted.

At kende sig selv er et væsentligt udgangspunkt. Så langt er jeg enig med dagens foredragsholder - men det er et udgangspunkt for at lære andre at kende, hvilket er helt centralt i et dannelsesperspektiv omkring forholdet mellem menneske og omverden. Jeg er ikke mig selv nok, jeg er mig selv i et meningsfuldt samvær med andre. Det er en grundlæggende forudsætning for at leve i et demokrati.

Og I, skønne elever, har masser af tid til både dannelse og drømme. Det hører nemlig aldrig op.

God fest i aften og tak til elevrådet for en stor indsats med at lave en meningsfuld dag om At være Ung.

 

Pia Sadolin

Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook