Publiceret 05-11-2021 af Pia Sadolin

Én gang Brøndby Gym, altid Brøndby Gym - afsnit 2

Kære læsere, jeg ved ikke endnu, hvor mange interviews eller indslag, der kommer i serien, men der er masser at tage af. Og her følger nr. 2 om Louise Lindeskov Rasmussen.

Louise er kommet hele vejen fra Aarhus Universitet, hvor hun læser dansk og tysk, til Sjælland for at gennemføre et praktikforløb som gymnasielærer i 3 måneder på Brøndby Gymnasium. Men BG er ikke fremmed for Louise.

Louise blev student i 2014 fra Brøndby Gymnasium. Hun gik under det søde navn Als og jeg spurgte hende, hvorfor hun blev kaldt det. Den opmærksomme læser har nok allerede regnet den ud: Louise blev født på Als og er altså en rigtig sønderjyde - eller faktisk endnu bedre: alsinger (lige som undertegnede).

Efter studentereksamen tog Louise et par sabbatår for lige at holde en pause med bøgerne og finde ud af, hvad hun ville. Som fodboldspiller gennem mange år i Brøndby IF fik Louise muligheden for kontrakt i Leipzig og det var mega spændende. Professionel fodbold i Tyskland skulle prøves af.

Og som Louise siger: ALT foregik på tysk - både på og udenfor banen.

Louise havde en spændende tid i Leipzig, men fandt også ud af at fodboldkarrieren ikke var hendes drøm. Næste stop blev et års ophold på højskole i Danmark. Louise havde elsket dansk på BG og højskoleopholdet blev en kæmpe oplevelse, fortæller Louise. ”I et helt år kunne jeg fordybe mig i tekster, kultur og genrer. Skønt, litterært nørderi” griner Louise og nu vidste hun, at det var dansk på universitetet, hun ville kaste sig over.

Efter et år på Københavns Universitet skiftede Louise til Aarhus Universitet, fordi der kom en århusiansk politimand ind i hendes liv. Louise fortæller, at det ikke var særligt nemt at skifte, for selv om det var dansk-faget begge steder, var studieopbygningen helt forskellig. Hun oplevede at hun nærmest læste 2 steder, på to årgange, samtidig. Men det lykkedes og så kom tysk ind over, da Louise besluttede, at det skulle være hendes sidefag. Ikke just det nemmeste fag. De startede 10 på tyskstudiet og er i dag reduceret til 5 studerende, så det er et meget intimt institut med høj indlæring og faglighed.

Egentlig skulle Louise i dette semester på studieophold i Hamborg, men i stedet fik hun mulighed for at forfølge gymnasielærerdrømmen med modulet:  projektforløb på et gymnasium. Valget faldt meget naturligt på Brøndby Gymnasium - Louise ringede til mig og jeg er glad for, at jeg sagde ja.

Louise har fulgt 3 lærere i fagene dansk, ap og tysk og hun er begejstret. Eleverne har taget så godt imod hende. Hun har stille og roligt flyttet sig fra ”fluen på væggen”, til assisterende vejleder under gruppearbejde og til lige før efterårsferien at gå all in med 3 fuldgyldige lektioner i 3 forskellige klasser som Læreren. Louise er begejstret for elevernes opfattelse af hende som lærerautoriteten, der faktisk véd og kan noget :-)

Louise oplever eleverne i grundforløbet som meget villige til at switse mellem holdene og meget opmærksomme og søde overfor hinanden. De er på vej gennem de første eksaminer og skal snart skifte til en fast studieretningsklasse. Eleverne i 1. Hf-klassen derimod udgør fra start en stamklasse. Og det giver en vis ro, at eleverne lærer hinanden at kende fra day one. Hun synes, fraværet af karakterer giver en mindre presset klasserumskultur - men måske også en usikkerhed ift. vurderingen af det arbejde, den enkelte udfører.

Louise har knap en måned tilbage på BG. Under vejledning af Karsten, Astrid og Lisbeth skal hun udvikle sine didaktiske erfaringer og afprøve sine undervisningskompetencer. Aktuelt har hun fået lov til at være med til 1.g’ernes afsluttende prøve i Almen Sprogforståelse. Den erfaring har en stor faglig kvalitet for Louises samlede projektforløb - så en stor tak til de modige 1.g’ere, der har givet hende lov. Das ist sehr gut :-)

De 3 måneder på BG har bestyrket Louise i, at gymnasieundervisning er hendes metier.

I dag fik hun så også lov til at prøve en brandalarm - heldigvis falsk - men midt i alle prøverne!

Det viste sig, at den ene slikautomat havde rykket sig (sic), hvorved den havde trykket på en alarmudløser. Ærgerligt - det er ikke helt billigt, når brandvæsenet skal rykke ud. OK, vi slap med skrækken og alle, inkl. Louise, kunne genoptage prøverne og undervisningen.

I næste uge kan jeg fortælle om afviklingen af alle de mange prøver og opstarten af de nye studieretninger. Forhåbentlig ikke flere dårlige nyheder om håndspritflaskekamp på drengetoilettet og automatflytninger, der udløser brandalarm.

God weekend,

Pia Sadolin

Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook