Hjem SitemapTorsdag d. 12. december 2019 kl. 12:36 af Pia Sadolin

Brøndby Gymnasium: vision, profil og grundfortælling

Tirsdag den 10.12. 2019 samledes hele lærerkollegiet til en inspirerende eftermiddag om Brøndby Gymnasiums grundfortælling.

 

Den proces, vi påbegyndte 13.8., med en brainstorm om Brøndby Gymnasiums vision og fokusområder skulle kulminere med formuleringen af gymnasiets principper, værdier og helt særlige kendetegn.

 

Den 13.8. havde Lillian Mogensen (cand.mag., professionel bestyrelsesmedlem, ledelsesrådgiver og forfatter til bogen: Dilemmaledelse) fasciliteret forløbet, som resulterede i en fortsættelse af visionen: Det lille gymnasium med den store effekt.

 

I den fase deltog bestyrelsen, elevrådsformanden, lærerne og ledelsen.

 

Efterfølgende har både samarbejdsudvalget og pædagogisk råd arbejdet med fokusområderne og har defineret 3:

  • Idræt
  • It
  • Nærhed

 

Den 10.12. var det Allan Holmgren (Direktør, mag.art.psych., adjungeret professor og ekstern lektor MMD, CBS), der skulle lede alle medarbejdere og ledelsen gennem en flere timers debat om Brøndby Gymnasiums grundfortælling.

 

Rektor Pia Sadolin indledte med at tegne et historisk rids fra gymnasiets første præsentationsfolder i 2005 til dagens debat om BG 2020. Derefter fulgte 3 meget veloplagte indlæg, som fremførtes af Thomas Anker: Idræt og Brøndby Modellen, Steen Christensen: BGs digitale rejse, samt Maja Schomacker og Stina Højriis: Nærhed som det lille gymnasiums særlige kendetegn. Allan Holmgren brugte en meget effektiv model til parvise refleksioner efter hvert indlæg, der gjorde debatten levende og fostrede mange berigende indspark til fortællingen om BG.

 

Efter arrangementet forestår der et stort arbejde med at samle de mange indlæg, kommentarer og bidrag i en grundfortælling, der illustrerer Brøndby Gymnasiums narrativ.

 

Samtidig skal grundfortællingen operationaliseres i organisationens struktur, så rammerne kan understøtte vore bestræbelser på at praktisere de 3 fokusområder: Idræt, it og nærhed.

 

Dernæst skal BGs elever, forældre og bestyrelse tænkes ind i formidlingen af visionen om Det lille gymnasium med den store effekt.

 

Det kan konstateres, at processen ikke er tilendebragt, men at vi med debatten i tirsdags er kommet meget længere hen imod en fælles forståelse blandt medarbejdere og ledelse om Brøndby Gymnasiums kerneværdier og principper.

 

Det skal alle de mange gæster, der forhåbentlig kommer til Orienteringsaftenen den 22.1.20, præsenteres for – så ingen kan være i tvivl om Brøndby Gymnasiums relevans.

 

Del denne nyhed på Facebook

 
 

Brøndby Gymnasium
Brøndby Stadion 28A
2605 Brøndby

Telefon: +45 43 20 50 70

Send SIKKER mail: bg@brondby-gym.dk

Kontorets åbningstider:
Man-torsdag: kl. 08.00 - 15.30
Fredag: kl. 08.00 - 11:25
& 12:00 - 14.00

 

PERSONALE 
LEDIGE STILLINGER

FIND VEJ