Hjem SitemapFredag d. 2. marts 2018 kl. 08:16 af Pia Sadolin

Varme nyheder i en istid

 

Det er altid rart at have noget at varme sig på, når kulden bider.

Her er nogle bud.

 

SRP 2017

Årets studieretningsprojekter er gået rigtig fint.

Alle elever er bestået og gennemsnitskarakteren blev på 7,4.

Jeg er stolt over, at Brøndby Gymnasium igen i år ligger så højt og jeg har en plan om i lighed med sidste år at indhente de omkringliggende gymnasiers SRP-karakterresultater til sammenligning. Jeg tror nemlig, vi også denne gang ligger højest.

Jeg håber, vi som sædvanlig (!) kan bruge SRP-karakteren som pejlemærke for årets studentereksamensgennemsnit.

 

Selv om vi i år på gymnasiet har fokus på formativ evaluering, dvs. løbende feedback på elevernes læringsproces frem for kun at kigge på deres prøvepræstationer, så er SRP-karaktererne en trykmåler på, hvordan feedbacken på elevernes læringsproces og udvikling har materialiseret sig. I hvert fald når vi snakker 3.g’erne. Det giver en stor selvtillid at præstere en 20-25 siders rapport i 2 fag om en kompleks problemstilling.

Som professor på Institut for Samfundsvidenskab og erhverv på Roskilde Universitet, Jacob Torfing, udtrykte det på dette års ledelsestræf for gymnasierne, så skulle han for 10 år siden starte med at fortælle de studerende hvad en problemformulering var. Det skal han ikke længere – nu kan de det bare.

 

Ny frokostleverandør

”Det var vildt lækkert og jeg lagde mærke til, at folk ikke smed en masse ud og var oppe flere gange” (Ida Marie). Sådan lød én af de mange positive kommentarer på førstedagen for den nye frokostordning, torsdag d. 1. marts. Dejligt, at eleverne igen er glade for frokosten, der gerne skulle være et af højdepunkterne på en travl skoledag. Jeg håber, vi med Max’ køkken har ramt rigtigt. Max er vant til at lave ”ung mad”J og starten på BG tegner lovende.

 

ATU

I år har vi indstillet 3 elever fra 1.g-klasserne til Akademiet for Talentfulde Unge. Det drejer sig om:

Louie P. Choheiber, 1s, Nina Sørup, 1n og Frederik Loft Helms, 1s.

Alle 3 lavede nogle glimrende, motiverede ansøgninger og blev optaget. Vi ønsker tillykke og jeg glæder mig til at høre om deres oplevelser og erfaringer med ATU. I forvejen har vi to elever fra 2.g repræsenteret, nemlig Christian Engelund Christensen, 2.i og Marcus Lindbock, 2.x. De gør det rigtig godt.

 

BG-lærer indstillet til Årets naturvidenskabelige gymnasielærer

Hele 4 hold har indstillet vores lærer i informatik, Morten Schultz, i konkurrencen om at blive Årets naturvidenskabelige lærer, udskrevet af Novo Nordisk Fonden. Jeg sendte en beskrivelse af konkurrencens kriterier ud til alle lærere og elever på gymnasiet med en opfordring om at overveje, om ikke en eller flere af vore lærere kunne indstilles til prisen.

 

 

Resultatet var en meget stor og velbegrundet opbakning til Morten Schultz og eleverne lavede en både detailleret og begejstret skriftlig gennemgang af hans undervisning i informatik. Den er sammen med kollegers og min anbefaling sendt til Novo Nordisk Fonden. Fonden får utvivlsomt mange naturvidenskabelige lærere at vælge mellem, da konkurrencen er landsdækkende, men næppe så mange med informatik som fag.

Jeg er meget stolt på Mortens vegne og er spændt på afgørelsen, der offentliggøres primo april.

 

BIF

1-0 over FC Midtjylland :-)

 

 

 

God weekend,

Pia Sadolin

Rektor

 

 

Del denne nyhed på Facebook