Hjem SitemapTirsdag d. 16. januar 2018 kl. 12:18 af Pia Sadolin

Orienteringsaften på BG – Rektors evaluering

Så er der gået 14 dage siden, vi holdt orienteringsaften. Og jeg sidder stadig med fornemmelsen af, at det gik rigtig fint. En kæmpe tak til alle de fremmødte gæster og ikke mindst til sekretærer, pedel, lærere og elever, der bakkede op om BGs store aften. Et udvidet BG-Band sørgede for behagelig musikalsk ledsagelse, mens de mange gæster fandt deres pladser og et oplyst stadion var med til at skabe en flot kulisse om arrangementet.

 

Jeg havde fornøjelsen at trykke hovedparten af gæsterne i hånden ved ankomsten, men måtte fare op i Laudrup Lounge i sidste øjeblik, selvom det stadig strømmede ind. Vi overvejer at starte en halv time senere næste år.

 

Lidt tekniske udfordringer under min præsentation ødelagde ikke den gode stemning, selvom en enkelt gæst bemærker det i evalueringen under spørgsmålet: hvad kan forbedres næste gang. De efterfølgende elevtaler forløb nemlig uden digitale udfordringer og gav de mange gæster et meget varieret billede af BGs elever og hverdag.

 

Efter fællesdelen havde jeg fornøjelsen at snakke med en masse forældre og samtidig observere den livlige aktivitet, der var omkring bordene med informationer om studieretninger, grundforløb, særlige fag som f.eks. informatik, praktiske ting og meget mere, som sekretærer, lærere og elever stod med.

 

Et par forældre gav mig det gode råd til næste års orienteringsaften at tage nogle af de spørgsmål, som alle var interesserede i, op i fællesskab. Dvs. efter at de unge var sendt ned på 1. salen, men før forældrene kunne gå rundt til bordsamtalerne, skulle der være en spørgerunde i plenum. Det råd vil jeg følge næste gang.

 

Da arrangementet i Laudrup Lounge sluttede gik jeg med forældrene ned på 1. salen, hvor der også var livlig aktivitet i klasselokalerne med bl.a. besøg af gamle elever, der fortalte om deres (sports)karriere efter studentereksamen. Spørgeinteressen omkring BIFs Svenn Crone var (ikke overraskende) stor! Både lærere og elever var tilfredse med gæsterne, især de unge gæsters interesse, og vi kunne konstatere, at flytningen af idræt A over i studieretning med samfundsfag på A-niveau og matematik på B-niveau ligner en helt rigtig disposition.

 

Ud fra devisen: hvad er den faglige øjenåbner, når man kommer på gymnasiet, var lokalerne befolket af elever og lærere, der både aktivt arbejdede med fagene og fortalte om dem. De havde en travl aften, hvor egne erfaringer med den gamle gymnasieordning skulle kombineres med nye oplevelser sfa. reformen.

 

Jeg håber, det lykkedes at få præsenteret Brøndby Gymnasium som det lille gymnasium med den store effekt – både fagligt og menneskeligt. Og jeg er ikke i tvivl om, at folk hyggede sig.

Stort tillykke til Lucas, der vandt lodtrækningen om en signeret klubtrøje fra Brøndby IF.

 

Se evt. livestreamingen her

 

Pia Sadolin

 

Del denne nyhed på Facebook