Hjem Sitemap
 


Operation Dagsværk på BG

            

 

SKAL DU VÆRE MED I BG’S OD-GRUPPE?

 

Operation Dagsværk mener, at børn og unge i hele verden har ret til en grundlæggende uddannelse. Uddannelse er det værktøj, som giver den enkelte mulighed for at ændre sin egen livssituation.

 

Derfor giver mange af eleverne på BG hvert år en dag af vores uddannelse for, at andre børn og unge et sted i verden kan få en uddannelse.

 

Derfor er vi med i OD-gruppen på BG!

         

Herunder kan du læse lidt om, hvorfor vi synes det er fedt at være med i Dagsværks-gruppen.

– vi håber du også vil være med!

 

Sofie Wegner Højer:

”Operation dagsværk-gruppen er et rigtig godt sted at lære flere af de andre elever fra de andre klassetrin at kende, vi holder nogle rigtig hyggelige møder, og man kan lære en masse om at tage ansvar for eksempel i forbindelse med at arrangere selve OD-dagen og OD-festerne. Jeg synes også at projektet er rigtig spændende i år.”

 

Kristine Nielsen:

”I Operation Dagsværk-gruppen får vi lov til at planlægge noget, der er en hel del større end ting vi ellers er vant til at planlægge. Og så giver det rigtig god mening at være med til at arrangere OD-dagen – det går til et godt formål, og så er der en masse fordele for os der er i gruppen.”

 

Medlemmer af OD-gruppen kommer gratis med til OD-festen, ligesom de får gratis drikkevarer til OD-cafeen.

 

 

HVAD ER OPERATION DAGSVÆRK?

 

Operation Dagsværk er eleverne på de danske ungdomsuddannelsers egen oplysnings- og solidaritetsorganisation. Operation Dagsværk består af grupper af aktive elever på de danske ungdomsuddannelser. ”Dagsværk-grupperne” er kernen i Operation Dagsværk, og de laver forskellige former for kampagnearbejde til fordel for det valgte projekt ude på de enkelte skoler.

 

Oplysningskampagnen munder ud i Dagsværkdagen i november, hvor flere tusind elever på de danske ungdomsuddannelser frivilligt giver et dagsværk – altså en dags arbejde - til fordel for årets udviklingsprojekt, der altid udføres af en dansk udviklingsorganisation som for eksempel IBIS, Folkekirkens Nødhjælp eller Mellemfolkeligt Sammenvirke. Udviklingsprojektet vælges suverænt af eleverne selv.

 

Der bliver samlet ind til det valgte projekt på den årlige Dagsværkdag. Efterfølgende gennemføres projektet over en årrække af den udviklingsorganisation, der står for projektet. Dette sker i samarbejde med lokale partnerorganisationer.

 

Se også mere her: www.od.dk