Hjem Sitemap
 

Optagelse

Du kan skrive dig på indskrivningsliste til Brøndby Gymnasium her, og dermed sikre dig en plads, hvis du vel og mærke samtidig søger os som 1. prioritet på Optagelse.dk og er erklæret uddannelsesparat.

 

Den officielle ansøgning skal gå gennem optagelse.dk.

 

Læs mere om proceduren her:

 

Optagelsen til gymnasiet koordineres af Fordelingsudvalget for region Hovedstaden

Optagelseskravene er de samme på alle landets gymnasier, men Brøndby Gymnasium er uafhængig af afstandskriteriet. Du kan finde flere informationer om optagelseskrav på uddannelsesguiden www.ug.dk

 

Ansøgning direkte fra grundskolen:

Er du erklæret uddannelsesparat skal du søge om optagelse på gymnasiet via optagelse.dk senest 1. marts.

 

 

Erklæret ikke-uddannelsesparat?

 

Er du ikke vurderet uddannelsesparat til STX og/eller HF og har søgt om optagelse på stx eller hf vil den uddannelsesinstitution, du har søgt som din førsteprioritet indkalde dig til en skriftlig optagelsesprøve i fagene dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi. Optagelsesprøven vil ligge i midten af juni.

 

Såfremt du til folkeskolens afgangseksamen får et samlet resultat på 6, har du ret til optagelse på STX, uanset du er erklæret ikke-uddannelsesparat. Det samme er tilfældet, hvis du søger HF og til afgangsprøven opnår et gennemsnit på 5.

 

Optagelsesprøven efterfølges af samtale med rektor og studievejleder på den uddannelsesinstitution, du har søgt som førsteprioritet, hvorefter det afgøres, om du kan optages.

 

Der er også mulighed for at aflægge optagelsesprøve i august måned, hvor evt. sygeoptagelsesprøve også er placeret.

 

Hvis du ikke består optagelsesprøven, vil du heller ikke kunne optages på andre lignende uddannelsesinstitutioner det pågældende skoleår.

 

Yderligere spørgsmål

Hvis du har særlige spørgsmål - fx i forbindelse med en Team-Danmark-ordning,  er du velkommen til at kontakte skolens kontor (tlf. 4320 5070).

 

Lovgivning

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering
Bekendtgørelse om optagelse på de gymnasiale uddannelser